ישנם מספר סיבות שבגללם אנשים נכשלים בשיווק רשתי. אחת הסיבות העיקריות היא שהאנשים שנכנסים לשיווק רשתי נחשפים לעסקים בפעם הראשונה בחייהם והם חסרים את הכלים לבחון בצורה שקולה האם קיימת בחברה הזדמנות אמיתית.
קיימות אלפי חברות שיווק רשתי בעולם, ובכל יום צצה חברה חדשה. אתר שמתיימר לדרג את חברות שיווק הרשתי הקיימות (או לפחות את הגדולות שבהן) הוא MLMrankings.com. הדירוג באתר הזה יכול לשמש נקודת התחלה טובה לדעת האם החברה שלכם היא חברה טובה ביחס לחברות אחרות שקיימות בשוק. מהכרות עם האתר mlmrankings אני יכול להגיד שהוא אובייקטיבי במידה סבירה, אבל כמו כל דבר באינטרנט הייתי מתייחס לדירוג שלו בערבון מוגבל.
כשבאים לבחון האם חברת שיווק רשתי היא חברה טובה, ישנם מספר קריטריונים עיקריים שכמעט כולם מסכימים עליהם.
הקריטריונים עיקריים לבחינת ההזדמנות העיסקית בחברת שיווק רשתי:
1) החברה והמהיגים
- החברה צריכה להיות יציבה מבחינה פיננסית עם מקורות מימון נרחבים
- רק אחת מתוך כ-300 חברות שיווק רשתי עוברות בשלום את השנתיים הראשונות ורק אחת מ-500 שורדות חמש שנים.
- על מנת להיחשב לאחת החברות הענקיות על החברה להראות מחזור מכירות של מעל 100 מילון דולר לשנה במשך 7 שנים ברציפות.
- הסיכוי להיות אחת מן הענקיות הוא בערך אחד ל10000. כלומר מתוך הסטטיסטיקה הזאת ברור שללא בחינה מוקדקת, קל מאוד ליפול על החברה הלא נכונה
- הבעלים וההנלה צריכים להיות בעלי רקורד מוכח בתעשיה – הצלחה עסקית בתחומים אחרים לא מבטיחה דבר לגבי שיווק רשתי, מדובר בתעשיה עם אתגרים וחוקים משלה.
ממליץ לכם כאשר אתם שומעים על החברה לפתוח את מאמא גוגל ולהתחיל לחפש על מי האנשים שהקימו את החברה, לבדוק שמדובר באנשים רציניים שיודעים מה הם עושים.
2) המוצרים
- המוצרים צריכים להיות ייחודיים, כדי לספק לחברה ייתרון תחרותי מול המתחרים, במיוחד אלו שקיימים בשוק הרגיל. אם המוצר אינו ייחודי, אז החברה עלולה למצוא את את עצמה בתחרות עם המתחרים על מחירים ועל לקוחות.
- הם צריכים להיות מוצרים מתכלים – הזמנות קבועות של המוצרים על ידיד לקוחות הם תנאי הכרחי ליצירת הכנסה פאסיבית יציבה בשיווק רב שכבתי.
- המוצרים צריכים מגובים במחקרים מדעיים
- רצוי שלחברה יהיה פטנט על המוצרים – הדבר יבטיח בלעדיות של החברה בתחום שלה
3) תכנית התגמול
בהחלט יכולה להיות חברה עם מוצר לגיטימי אבל עם תכנית תגמול שמקשה על המפיצים שלה להרוויח. ממה רצוי להמנע:
- עומק – יש תכניות שמגבילות את העומק ממנו אתם מקבלים עמלות. אם למשל, חברה משלמת עד 6 דורות ומצטרף אליכם מישהו בדור שביעי שבונה ארגון ענק, לא תתוגמלו על זה, וזה חבל
- רוחב – חלק מן התכניות הם בעלי רוחב מוכתב מראש, כלומר עליכם לבנות דור ראשון של מספר אנשים. הבעיה עם התכניות כאלה היא שהן מעודדות תחרות במקום שיתוף פעולה בין אנשים שמצטרפים אליכם. נגיד שאתם מצרפים מספר חברים, אז הייתם מעדיפים לשים אותם באותו קו, כדי שיוכלו לעזור אחד לשני.
- התנתקות – כשחלק מן הארגון שלכם מגיע לרמה מסוימת הוא מתנתק ואתם מקבלים עמלה מוקטנת מן הפעילות שלו. תופעה לא נעימה – כאילו גנבו לכם חלק ממה שבניתם, במיוחד עם מדובר באנשים הכי איכותיים בקבוצה שלכם. המנגנון הזה קיים ברוב תכניות התמלוגים של החברות הישנות, דוגמת נוסקין, ניקן, הרבלייף או סאנריידר, והוא מאוד מקשה על יצירת הכנסה פאסיבית יציבה.
4) תזמון
5) צוות/מערך ההדרכה
6) הפרמטר החשוב מכולם – אתה!
לחיי ההצלחה שלך
חזי.
תתחברו אליי בפייסבוק
1) בשיווק רשתי ואין לכם תוכנית מסודרת איך להצליח? קורס חינם ילמד אתכם איך
2) רוצים להצליח בשיווק באינטרנט? סרטון קצר יגלה לכם איך לעשות את זה